Öölaulupeole «Vaba Eesti!» on veel saadaval tasuta pileteid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Foto: Riigikantselei

20. augustil Eesti Vabariigi taasiseseisvumise 30. aastapäeva auks Tallinna lauluväljakul toimuvale kontserdile «Vaba Eesti!» on veel saada tasuta pileteid.

Kontserdile jagatakse 5000 tasuta piletit, mida saab alates eilsest lunastada Piletilevi müügipunktides või e-poes. Kontserdi ajal on lauluväljak jagatud sektoriteks ning täna kella 15 ajal oli pileteid saada veel laulukaarest ja lavast kõige kaugemal asuvatesse F- ja G-sektoritesse.

Üritusel osalemiseks tuleb esitada immuniseerimise, COVID-19 haiguse läbipõdemise või 48 tundi enne üritusele sisenemist teostatud negatiivne PCR testitulemuse tõend.

Lauluväljaku Mere väravas on võimalik teha tasuta kiirtest. Kohapealne testimine toimub 19. augustil kella 13-18 ning 20. augustil kella 10-20. Kui test on negatiivne, saab külastaja vastava käepaela, mis tagab talle 20. augusti õhtul kontserdipileti ettenäitamisel sujuva sissepääsu kontserdialasse.

«Piletit soetades tuleb valida vastavalt kas tervisetõendiga kutse või kohapeal testimisega kutse. Kontserdile tulles tuleb võtta kaasa tervisetõend ja isikut tõendav dokument,» selgitas kontserdi produtsent Danel Pandre.

Eesti Vabariigi taasiseseisvumise kolmekümnendat aastapäeva tähistavad kokku 450 muusikut 20. augustil Tallinna Lauluväljakul ja Tartus Eesti Rahva Muuseumi ees.

«Tegemist on unikaalse, vaid ainult suure pidupäeva õhtuks kokku pandud sündmusega, kus korraga antakse kahes linnas kokku üle kümne tunni kontserti, teles on viis ja pool tundi katkematut programmi ja laval on üle 70 palavalt armastatud artisti, kuus koori, kaks orkestrit, kümme bändi,» ütles 20. augusti öölaulupeo projektijuht Margus Kasterpalu.

«Koos laulmise esimeses osas, algusega kell 19 kõlavad laulud, mis tõid meile vabaduse. Kontserdi teises osas kuuleme kolmekümmend laulu kolmekümnest vabaduseaastast, mis on kõnetanud väga paljusid ja kandnud omas ajas olulist sõnumit. Laval toimuvale lisab vürtsi ja erilisust fakt, et palavalt armastatud hitid on kontserdi muusikalise juhi Rasmusi Puuri juhtimisel seatud sümfooniaorkestrile ja ansamblile ning lugusid interpreteerivad vabas Eestis sündinud ja kasvanud solistid,» lisas Kasterpalu.

Tartu kontserdi piletid tulevad müüki järgmisel nädalal. Kontserdil osalemiseks kehtivad samad nõuded, mis Tallinna kontserdil. Vabamüüki tuleb kuni 500 tasuta piletit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles