VIDEO ⟩ Kuidas luua Covid-19 digitõendit (37)

Postimees
Copy

Esmaspäevast hakkavad kehtima uued meetmed, et pidurdada koroonaviiruse levikut. Ilma Covid-19 digitõendi kontrollita on lubatud meelelahutuskohtadesse ja üritustele sisetingimustes kuni 50 ning õues kuni sada osalejat. Suurema piirarvuga kontrollitakse digitõendit. 

Kuidas Covid-19 digitõendit luua? Vaata videost.

Covid-19 digitõendi saavad endale nii Covid-19 vaktsineeritud, negatiivse PCR testi andnud või Covid-19 läbipõdenud.

Koroonadigitõend saab olla nii digitaalne kui ka paberile väljatrükitud. Covid-19 haiguse vastu vaktsineerimist saab tõnedada ka paberkandjal kollase vaktsineerimispassiga. Covid-19 tõendi printimisel abistavad inimesi kohalikud omavalitsused ja raamatukogud. Välisamaalased, kellel on olemas Eesti isikukood, saavad pöörduda tõendi väljastamiseks TEHIKu poole*.

Kui siseruumides toimuvatele üritustel osaleb üle 50 inimese ning väljas üle 100 inimese, siis tuleb korraldajatel või ettevõtete omanikel kontrollida Covid-19 digitõendit. 

Nakkusohutust ei pea tõendama alla 18-aastane isik, kuid isikute piirmäära arvestusse lähevad kõik külastajad, sealhulgas alla 18-aastased noored. 

*Inimestele, kellele on väljastatud Eesti isikukood, kuid kellel ei ole võimalik pääseda patsiendiportaali, võtab TEHIK tõendi loomiseks avaldusi vastu teisipäeviti ja neljapäeviti kell 9-15 TEHIKu kontoris (Uus-Tatari 25). Peale avalduse vastu võtmist saadetakse tõend inimese e-posti aadressile hiljemalt kolme tööpäeva jooksul.

Kommentaarid (37)
Copy
Tagasi üles