Lätis alla kukkunud lennuk naasis Tartumaalt Eesti lennupäevadelt (2)

BNS
Copy
Eesti lennupäevad. Pilt on illustreeriv.
Eesti lennupäevad. Pilt on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema

Lätis pühapäeval alla kukkunud leedukate lennuk väisas külalisena Tartumaal Eesti lennupäevi.

Lennupäevade korraldaja, Eesti Lennundusmuuseumi looja ja juht Mati Meos märkis, et õnnetusse sattunud leedukad küll soovisid oma ajaloolise lennukiga Anbo II lennupäevade programmis osaleda, kuid kuna see oli juba tihedalt etteasteid täis, siis neid programmi liita ei saanud.

«Nad osalesid külalistena ning asusid pühapäeva hommikul tagasiteele,» ütles Meos BNS-ile.

Leedukad lendasid Esimese maailmasõja järgsest ajast pärit ajaloolise lennukiga Anbo II, mis Meose sõnul oli koopia.

Lätis Cēsise lähedal hukkus pühapäeval väikelennukiga õhkutõusul juhtunud õnnetuses Leedu kodanik, veel üks leedulane sai vigastada, teatasid võimud, kelle sõnul oli tragöödia põhjuseks tehniline rike.

Politsei sai kella 13.30 paiku teate, et Cēsise piirkonnas Priekuļi vallas asuval lennuväljal juhtus õnnetus lennukiga, mille pardal oli kaks Leedu kodanikku. Lennuki piloot sai surma ning reisija toimetati vigastatuna haiglasse.

Tsiivillennundusameti esindaja Aivis Vincev ütles, et avarii leidis aset, kui Leedus registreeritud lennuk Priekuļi lennuväljalt õhku tõusis.

Ameti eksperdid selgitasid, et lennuki mootoris tekkis tõrge, kui see oli jõudnud umbes 20 meetri kõrgusele. Piloot üritas korduvalt hädamaandumist, kuid lennuk kukkus mitte kaugel maandumisrajast alla.

Lennuk oli saabunud Lätti Tartust ning maandunud Priekuļis, et tankida ja sealt edasi Biržaisse lennata.

Lennumasin oli Leedu registris. Möödunud aasta osales see Lätis õhuetendusel, kus tsiviillennundusamet selle üle vaatas. Hukkunud piloot oli pikaaegse lennukogemusega.

Tuletõrje- ja päästeteenistuse pressiesindaja Agrita Vitola sõnul ronis üks inimene ise lennukist välja, teise aga tunnistasid parameedikud surnuks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles