Politseinik Läti piiril: paanikaks ei ole praegu põhjust (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga piiril hoidsid esmaspäeva lõuna ajal silma peal PPA Kagu jaoskonna Valga 1. patrulligrupi välijuht Rene Lipping (vasakult) ning patrullpolitseinikud Ruthanne Kern ja Kristjan Mihkelsoo. 
Valga piiril hoidsid esmaspäeva lõuna ajal silma peal PPA Kagu jaoskonna Valga 1. patrulligrupi välijuht Rene Lipping (vasakult) ning patrullpolitseinikud Ruthanne Kern ja Kristjan Mihkelsoo. Foto: Tiit Loim

Läti piiril patrulliva politseiniku sõnul pole Eestis esialgu Leedu migrandikriisi valguses paanikaks põhjust

Valga patrulligrupi välijuht Rene Lipping tervitab ajakirjanikku piiril naerusuiselt, olles just välja astunud Viljandi tänaval asuvasse piiripunkti pargitud mustast Škodast. Autosse jäävad möödasõitjaid vaatlema patrullpolitseinikud Ruthanne Kern ja Kristjan Mihkelsoo. «Eesti poolel on praegu rahulik. Meil ei ole paanikaks põhjust. Tegelikult viimased päevad näitavad, et Leetu on ka pealetung vähemaks jäänud,» rahustab välijuht.

Siiski tugevdas politsei- ja piirivalveamet hiljuti kontrolli Eesti-Läti piirialadel ja sadamates, et ennetada ebaseaduslikke piiriületusi, juhuks kui Eesti suunal peaks tekkima migratsioonisurve. Mure lähtus algselt asjaolust, et Leedusse on saabunud lühikese ajaga üle Valgevene piiri suur arv peamiselt Iraagi päritolu migrante. Eelmise nädala lõpus peeti juba ka Valgevene-Läti piiril ühe ööpäeva jooksul ebaseaduslikul piiriületusel kinni 28 inimest. Leedu süüdistab Valgevene Aljaksandr Lukašenka režiimi migrantide kasutamises kättemaksuna Euroopa Liidu sanktsioonide eest ning Balti riikide ministrid on nimetanud olukorda hübriidrünnakuks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles