Endine Põhja-Tallinna linnaosa vanem alustab tööd lauluväljaku teadusjuhina (2)

Brita-Maria Alas
, ajakirjanik
Copy
Peeter Järvelaid.
Peeter Järvelaid. Foto: Mihkel Maripuu

Endine Põhja-Tallinna linnaosa juht Peeter Järvelaid (KE) alustab tööd rajatavas Tallinna Lauluväljaku külastuskeskuses teadusjuhina. Hiljuti linnaosavanema kohalt tagasi astunud Järvelaid lubas samas poliitikas kindlasti edasi tegutseda. 

Juunis teatas Järvelaid linnaosavanema ametikohalt lahkumisest, kuid viitas soovile keskenduda poliitikale ka edaspidi.

Veel märtsis kirjutas Õhtuleht, et Põhja-Tallinna linnaosale kuuluvat mikrobussi kasutati Keskerakonna kampaaniaürituste tarbeks ning Järvelaid vastutust enda kanda ei võtnud. Loe pikemalt Õhtulehest.

Lauluväljaku külastuskeskuses teadusjuhina tööd alustav Järvelaid näeb suurt võimalust avardada inimeste teadmisi rahva kujunemise, kultuuri kujunemise loos ja selle jätkusuutlikkuse tagamisel.

«Mõistagi tuleb tähelepanu pöörata lastele ja noortele, kellest sõltub meie iseolemise püsima jäämine, kuid ka neile, kes saavad lauluväljakult tubli annuse nostalgiat läbi oma isiklike kogemuste,» kirjeldas Järvelaid, kelle sõnul täiesti eraldi suunaks on väliskülalised.

«Mul on hea meel, et Peeter Järvelaid nõustus lauluväljakule selle ülesande täitmisel appi tulema, tema liitumine meeskonnaga toob meie töösse kindlasti juurde teaduspõhiseid oskuseid ning laiema vaate,» põhjendas lauluväljaku juht Urmo Saareoja.

Sester: Keskerakond on sisuliselt muutunud personalipoliitika bürooks

Isamaa Tallinna piirkonna juhatuse esimehe Sven Sesteri silmis on vangerdused Tallinna ametite vahel ühe erakonna käekirjaks: «Pean just silmas olukorda, kus erakond on sisuliselt muutunud personalipoliitika bürooks ja kahjuks halvemas valguses,» viitas Sester.

Inimesed, kellel on probleeme avalike vahendite kasutamisega, leiavad hiljem rakendust samas süsteemis, nentis poliitik. «Selliseid näiteid on ju varasemaltki, kus kriminaalkorras karistatud inimesed on Tallinnas tööd leidnud,» viitas Sester. 

Tema sõnul iseloomustab säärane tegutsemine paraku vaid ühte erakonda. «Teistel erakondadel ei ole vähemalt minu mäletamist mööda küll sellist käekirja olnud. See on muutunud ühiskonna jaoks kahjuks õlgukehitavaks olukorraks ja ma arvan, et sellistele asjadele tuleb tähelepanu pöörata,» leidis ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles