Vaktsiini- ja testivastaste vallandamine läheb lihtsamaks (5)

Nele Kullerkupp
, reporter-toimetaja
Copy
Arto Aasa sõnul pole viirushaigus inimese isiklik asi, kuna ta võib viirusekandjana seada ohtu töökaaslased ja kliendid. Pildil vaktsiinivastane meeleavaldus Tallinnas.
Arto Aasa sõnul pole viirushaigus inimese isiklik asi, kuna ta võib viirusekandjana seada ohtu töökaaslased ja kliendid. Pildil vaktsiinivastane meeleavaldus Tallinnas. Foto: Herman-Erik Isop

Valitsus sõlmis eile kabinetiistungil põhimõttelise kokkuleppe, mille kohaselt oleks edaspidi tööandjatel lihtsam vallandada töötajaid, kes keelduvad end koroonaviiruse vastu vaktsineerimast ega ole nõus ka testiga oma ohutust tõendama.

Muudatus puudutaks siiski neid ametikohti, kus on riskianalüüsi käigus leitud kõrgem nakkusrisk. Tervise- ja tööminister Tanel Kiik (pildil) selgitas, et koroonaviiruse laialdase leviku korral peetakse kõrgema nakkusriskiga töökohtadeks neid, kus töötaja puutub kokku enam kui 50 inimesega.

Advokaadibüroo Sorainen partneri vandeadvokaat ­Carri Ginteri (pildil) hinnangul on seesugune lähenemine ­olukorrale õiguslikult leebem ja ­mõistlikum kui ainult vaktsiinipõhine erand. «Kui on kaks asja kombineeritud – üks on kõrgendatud risk ametikohal ja teine see, et lisaks vaktsiinile on inimesel võimalik end ka testida ja sellega ­näidata oma ohutust –, siis võib-olla on see täitsa mõistlik plaan,» sõnas Ginter Postimehele. Samas nentis ta, et kokkuleppes sätestatud töötajate arv 50 tundub talle kummaline. «See 50 tundub mulle suvaline olevat. Kes seda määrab või hindab, et just 50 töötajat on ohutegur – see ju oleneb sellest, kui hajutatult nad asutuses koos töötavad,» avaldas advokaat selle nüansi üle imestust.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles