Tallinn korraldab augusti lõpus õpilaste vaktsineerimise koolides

Brita-Maria Alas
, ajakirjanik
Copy
Vaktsineerimine.
Vaktsineerimine. Foto: Herman-Erik Isop

Tallinna linn teatas, et korraldab augusti kahel viimasel nädalavahetusel Covid-19 vaktsineerimise koolides. Eelnevat registreerimist ei ole vaja. 

Vaktsineerimine toimub koolides 21. ja 22. augustil ning 27.–29. augustil. Eelkõige oodatakse vaktsineerima 12–18-aastaseid õpilasi, nende perekondi, kuid ka teisi ümberkaudseid elanikke. Vaktsineerimiseks koolides eelregistreerima ei pea.

«Selleks, et koolitöö saaks algaval õppeaastal tavapärasel viisil toimuda, kutsume eraldi vaktsineerima õpilasi,» selgitas linnapea Mihhail Kõlvart. «Loomulikult on vaktsineerimine vabatahtlik ja lapsevanem peab selleks andma nõusoleku. Olen kindel, et meie inimesed, sealhulgas õpilased, kes PISA-testide poolest on arenenud riikide tipus, suudavad kriitiliselt analüüsida ka praegust olukorda, vaktsineerimise poolt- ja vastuargumente ning teevad teadliku valiku,» lisas ta. 

Õpilaste vaktsineerimiseks kasutatakse vaktsiini Pfizer/BioNTech Comirnaty, mida on selle vanuserühma vaktsineerimiseks soovitanud riiklik immunoprofülaktika ekspertkomisjon. Tervishoiuteenust pakuvad Ida-Tallinna keskhaigla, Lääne-Tallinna keskhaigla, Tallinna Kiirabi ning SA Tallinna Koolitervishoid.

Vaktsineerimine toimub kõigis linnaosades

21.–22. augustil toimub vaktsineerimine Kesklinnas Tallinna reaalkoolis (Estonia pst 6), Lasnamäel Tallinna Läänemere gümnaasiumis (Vormsi 3) ja Tallinna Laagna gümnaasiumis (Vikerlase 16), Haaberstis Tallinna Järveotsa gümnaasiumis (Järveotsa tee 31), Mustamäel Tallinna 32. keskkoolis (Kiili 10) ja Põhja-Tallinnas Pelgulinna gümnaasiumis (Mulla 7).

27.–29. augustil on vaktsineerimine Kesklinnas Tallinna 21. koolis (Raua 6), Kristiines Tallinna Kristiine gümnaasiumis (Nõmme tee 32), Lasnamäel Lasnamäe gümnaasiumis (Pae 59) ja Tallinna Kuristiku gümnaasiumis (K. Kärberi 9), Pirital Pirita majandusgümnaasiumis (Metsavahi tee 19), Haaberstis Tallinna Õismäe vene lütseumis (Õismäe tee 28), Mustamäel Tallinna 53. keskkoolis (J. Sütiste tee 42) ja Tallinna tehnikagümnaasiumis (Sõpruse pst 187), Nõmmel Tallinna Nõmme põhikoolis (Raudtee 68) ja Põhja-Tallinnas Ehte humanitaargümnaasiumis (Ehte 9).

Kool saadab õpilastele ja lapsevanematele teavituskirja ja vanema nõusoleku vormi. Õpilane saab vaktsineerima minna koos vanemaga või vanema antud kirjaliku nõusolekuga. Kui vaktsineerimispunkt ei ole õpilase oma koolis, võib ta minna mistahes kooli, kus vaktsineerimine on korraldatud.

Lisaks õpilastele saavad koolidesse eelregistreerimata vaktsineerima minna kõik soovijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles