Uus kandidaat? Indrek Laul saatis poliitikutele 12-leheküljelise visiooni presidendi rollist (39)

Copy
Indrek Laul
Indrek Laul Foto: Sander Ilvest

Peaminister Kaja Kallas ning 101 riigikogu liiget said Estonia Klaverivabriku juhatajalt Indrek Laulilt 12-leheküljelise kirja pealkirjaga «Kadrioru tintinnabuli».

Kirjas arutleb Laul presidendi instututsiooni rolli ning võimaluste üle, poliitikud tõlgendasid seda ERRi sõnul Laulu sooviavaldusena saada presidendikandidaadiks.

Juba 2016. aasta presidendivalimistel, kui nii riigikogus kui valimiskogus olid valimised ebaõnnestunud ning jõudsid tagasi parlamenti, kerkis Laul üles potentsiaalse musta hobusena ning tema nimi figureeris kümnekonna-liikmelises võimalike kandidaatide nimekirjas.

Nüüd loodab Laul Postimehe andmetel, et tema kiri tekitab poliitikutes huvi esitada ta kandidaadina üles.

Laul leiab, et kuna riigipea on esmalt ja märgiliselt kogu riigi esindaja, on tal haruldane võimalus välismaal kaasa aidata Eesti majanduse, hariduse ja kultuuri ekspordile.

«Kadrioru bassinoot, see presidendi poolt stabiilsust hoidev ja koostööd hindav pidepunkt nii kodus kui välismaal, tema tulemustele orienteeritud välissuhtlus annab vajaliku toe riigi turvaliseks poliitiliseks, majanduslikuks ja kultuuriliseks arenguks,» märgib Laul ja lõpetab kirja mõttega, et riigipeal on palju võimalik kaasa aidata, avada uksi maailmas, toetada nii välismajanduse kui investeeringute, kultuuri- kui ka hariduse ekspordi vallas. «See on praegu üks vabariigi presidendi väga vajalik roll, et aidata arendada ja hoida Eestit turvalise ja eduka heaoluriigina.»

Indrek Laul

Sündinud 22. veebruaril 1968

Arvo Pärdi Keskuse nõukogu liige 

Ühingu Ameerika Kaubanduskoda Eestis president

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia nõukogu liige

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia Fondi üks asutajaid ja nõukogu liige

EELK Toetusfondi üks asutajaid ja nõukogu esimees

Alates oktoobrist 2018 Bulgaaria aukonsul Eestis

Eesti Rahvuskultuuri Fondi allfondide Edmund Valtmani fondi ja Helmi Valtmani mälestusfondi halduskogu esimees.

Net Groupi nõukogu liige

Laul on olnud Eesti Kontserdi nõukogu esimees

Aastatel 2017–2020 oli Eesti Posti nõukogu aseesimees ja aastatel 2017–2020 MTÜ Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia Vilistlaskogu juhatuse esimees.

Kommentaarid (39)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles