Ettevõtja koroonapiirangutest: valitsus annab segast infot (1)

Nele Kullerkupp
, reporter-toimetaja
Copy
Margit Aasmäe sõnul kliendid pahatihti juba põhimõtteliselt ei jälgi koroonauudiseid ja nii peavad kohvikutöötajad olema nende esmasteks informeerijateks.
Margit Aasmäe sõnul kliendid pahatihti juba põhimõtteliselt ei jälgi koroonauudiseid ja nii peavad kohvikutöötajad olema nende esmasteks informeerijateks. Foto: Gert Tali

Käesoleva nädala algusest taas uute piirangutega silmitsi seisvad toitlustusettevõtted on keerulises olukorras. Ühelt poolt on viimased poolteist koroona-aastat jätnud juba sügava jälje ja teisalt nörritab ettevõtjaid endiselt see, et valitsus kehtestab uusi reegleid sedavõrd lühikese etteteatamisajaga. «Seda, kuhu me sügiseks jõudma hakkame, teadsime ju väga pikalt ette. On palju asju, mida valitsus oleks võinud varem selgelt ära otsustada ja ka selgelt kommunikeerida,» leidis kohviku NOP asutaja Margit Aasmäe.

Mis seisus toitlustusettevõtted on?

Seis on väga raske. Viimane poolteist aastat, millest on läbi tuldud, on jätnud sügavad jäljed. Ühelt poolt uksed lahti-kinni pendeldamine ja teisalt uued piirangud, aga mis piirangud täpselt – see nõuab kogu aeg, et tuleb ümber orienteeruda. Oled teadmatuses, kas see situatsioon kestab kuu aega, kaks kuud või pikemalt.

Kas praeguses olukorras tundub toitlustusettevõtte pidamine jätkusuutlik plaan?

Objektiivselt vaadates kindlasti ei tundu. Sellise ettevõtte pidamine on nagunii väga keeruline ja hooajaline, kui nüüd lisada veel viiruse situatsioon, siis seda enam on keeruline.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles