FOTO Tööstushoones süttis täitepinnasena kasutatud põlevkivi

Postimees
Copy
Päästjad kustutasid süttinud põlevkivi
Päästjad kustutasid süttinud põlevkivi Foto: Päästeamet

Eile hommikul teatati päästjatele, et Kohtla-Järvel asuvast tööstushoonest tõuseb suitsu. Hoones põles lausleegiga ligi 600 ruutmeetrine ala, mille põhjustas täitepinnasena kasutatud põlevkivi süttimine. 

Möödasõitva veoki juht andis hommikul kella 8 paiku häirekeskusele teada, et Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas Ritsika väikekohas oli näha tööstushoonest tõusmas suitsu.

Kohale kiirustanud päästjad leidsid eest 3000 ruutmeetri suuruse hoone, millest põles lausleegiga üks umbes 600 ruutmeetri suurune osa. Päästjad lokaliseerisid tulekahju kell 8.41. Tules olnud boks oli täidetud bussiistmetega, kõrvalasuvad ruumid said suitsukahjustusi.

Päästeameti teatel sai tulekahju suure tõenäosusega alguse maapinnas põlevkivi põlemisest.

Põlevkivi kasutati antud objektil ehituse täitepinnasena, kuid see läks teadmata põhjustel maja läheduses põlema juba 7. augustil. Eile süütas põlevkivi aga oma kuumuse ja gaasidega garaažis ladustatud bussiistmed.

Päästjad kaevasid kopaga 5-8 meetri sügavuse ja 13x8 meetri laiuse augu, et hõõguvat põlevkivi kätte saada.

Päästeamet hoiatab, et välja kaevatud kuum põlevkivimass aurab. Kui tuul suunda muudab, võivad ümberkaudsed elanikud tunda suitsu ja põlemise lõhna, mistõttu soovitatakse aknad ja uksed sulgeda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles