Tallinna Vanalinna päevad saavad täna avalöögi (1)

Brita-Maria Alas
, ajakirjanik
Copy
Tallinna Vanalinna Päevad
Tallinna Vanalinna Päevad Foto: Erakogu/Ketlin Kruse

Tänavused, 39. Tallinna Vanalinna päevad «Lood ja legendid» toimuvad neljapäevast pühapäevani. Üritus algab neljapäeva õhtul Raekoja platsil ansambli Trad.Attack! kontserdiga. 

Neljal päeval täitub Tallinna vanalinn muusika, tänavateatri, kunsti, ringkäikude, muuseumituuride ja muu huvitavaga. Suurem osa üritusi on tasuta.

Vanalinna päevad avab Trad.Attack! kontserdiga neljapäeval kell 19. Nädalavahetuse vältel kuuleb Raekoja platsi vabaõhukontsertidel klassikalist muusikat, tuntud popmuusikuid, noori esinejaid ja rahvalikke legende. Viru tänaval esineb ja tegeleb loominguga suur hulk tänavakunstnikke.

Kinos Sõprus on filmiprogramm «Kino peab saama – Filmitud Tallinnas» ning Tallinna Linnamuuseum korraldab ekskursioone vanalinna võttepaikades.

Kontserdikülastus eeldab digitõendit

Raekoja platsil toimuvatele kontsertidele pääsemiseks on vajalik ette näidata Covid vaktsineerimistõend, Covid-19 läbipõdemise või negatiivse koroonatesti tulemuse tõend.

Vanalinna päevade külastajad saavad punase käepaela, mis annab võimaluse erinevate alade vahel ilma topeltkontrollita liikuda.

Koroonaviiruse testimistelk on avatud Harju tänaval Eduard Vilde kuju kõrval. Testi hind on 8 eurot ja kiirtesti tulemus kehtib 48 tundi. Pärast selle aja möödumist peab uue testi tegema.

Raekoja platsi üritustele pääseb sisse kahest-kolmest väravast (kuni kl 17 on avatud kaks väravat ja alates kl 17 kuni programmi lõpuni kolm väravat. Väravad asuvad Kullassepa tänaval, Vanaturu kaelal ja Mündi tänaval. 

Raekoja platsil liikumine pole piiratud, sissepääs on aedadega piiratud vaid alal, kus toimuvad suuremad kontserdid.

Vanalinna päevadel patrullib ka Tallinna Kiirabi rattabrigaad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles