Väikeettevõtjad kardavad, et valitsus paneb nad vaktsineerimisrindel tanki (6)

Copy
EVEA asepresident Ille Nakurt-Murumaa kinnitab, et mitte ükski tööandja ei suuda põhjendada, et vaktsineerimine on ainus lahendus end viiruse eest kaitsta, sest alati on olemas isikukaitsevahendid.
EVEA asepresident Ille Nakurt-Murumaa kinnitab, et mitte ükski tööandja ei suuda põhjendada, et vaktsineerimine on ainus lahendus end viiruse eest kaitsta, sest alati on olemas isikukaitsevahendid. Foto: Herman-Erik Isop

Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsioon (EVEA) tegi valitsusliikmetele ja õiguskantslerile pöördumise, milles väidab, et riik käitub põhiseadusvastaselt, aga lükkab vastutuse ettevõtjate kaela.

Valitsus kiitis eile heaks bioloogiliste ohutegurite määruse, mis võimaldab tööandjatel täiendava ennetusmeetmena küsida töötajalt tõendit Covid-19 läbipõdemise, negatiivse testi tulemuse või vaktsineerimise kohta. Tööandja ülesanne on töökeskkonna riskianalüüsiga välja selgitada nakkusoht töökohal, et paremini kaitsta nii töötajate kui ka klientide tervist.

«Me ei ole vaktsineerimise vastased, oleme igati poolt ja vaktsineeritud, mina sealhulgas,» kinnitas EVEA asepresident Ille Nakurt-Murumaa Postimehele, lisades, et probleem seisneb selles, et riik ei taha lahendada küsimust, kas vaktsineerimine Eestis on kohustuslik või mitte ja delegeerib selle sujuvalt tööandjatele. «Kui töötajale ei meeldi, et tööandja kogub tema isikuandmeid, siis inimene ei lähe kohtusse mitte riigi vastu, vaid oma tööandja vastu,» tõi ta esile.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles