Üheksa kannatanuga gaasiplahvatus võis olla tahtlikult tekitatud

Copy
Korteris, kus plahvatus toimus, elas majanaabrite kirjeldusel asotsiaalsete elukommetega mees.
Korteris, kus plahvatus toimus, elas majanaabrite kirjeldusel asotsiaalsete elukommetega mees. Foto: Kristjan Teedema

Eile kell 13.44 teatati häirekeskusele, et ühes Tartu tänava elumajas immitseb korteriukse vahelt gaasilõhna ning ust ei avata. Kuivõrd esialgse info järgi oli korteris joobes mees, kes ei avanud ust, reageerisid sündmusele lisaks päästjatele ka politseinikud ja meedikud. Juba kell 13.56 kärgatas kaugele kõlav plahvatus, mille toimumise hetkel üritasid päästjad lukustatud korterisse siseneda. Mitme tartlase sõnul oli lööklaine tajutav ka südalinnas ja isegi Toomemäel.

Plahvatuses vigastada saanud kaks päästjat, patrullpolitseinikud ning kiirabiautojuht viidi raskete vigastustega haiglasse. Sündmuskohal vajasid esmaabi veel kolm majaelanikku. Kuigi Lõuna prefekti Vallo Koppeli sõnul said kõige raskemalt viga 23- ja 25-aastased politseinikud, kes on ulatuslike põletushaavade tõttu väga raskes seisus, suri eile õhtul haiglas mees, kes plahvatuse ajal korteris viibis.

Korteris, kus plahvatus toimus, lokaliseeriti tulekahju kella 14.30ks ning kell 16.09 olid päästjad selle likvideerinud. Lisaks tulekahju kustutamisele kontrollisid päästjad üle kõik plahvatuses kannatada saanud hooned, kus rohkem ohtu ei tuvastatud.

Elanik lukustas end korterisse

Korteris elavale mehele, kes saadud vigastustesse eile õhtul haiglas suri, viidati kui asotsiaalsete elukommetega mehele. «Seal elas üks mees oma emaga. Ta saigi seni elus hakkama vaid tänu oma ema arukusele,» seletas naabertrepikojas elav proua Tiiu. Ühtlasi märkis ta, et arvas plahvatust tundes, et nüüd küll kukub kogu maja kokku. Tiiu naaber, kes keeldus ajakirjanikule oma nime ütlemast, lisas lühidalt, et tema teada oli korteri peremees asotsiaalsete elukommetega endine vang.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles