Laste äravõtmine: Türi volinikud soovivad vallajuhtide ja lastekaitse tegevuse uurimist (1)

BNS
Copy
Auto pimedas liikluses.
Auto pimedas liikluses. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Türi vallavolikogu otsustab 18. augustil erakorralisel istungil uurimiskomisjoni moodustamise, et arutada vallavalitsuse lastekaitsevaldkonna töökorraldust ja ilmnenud probleeme.

Volikogu kokku kutsumiseks on andnud allkirja kümme volinikku Reformierakonnast, Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast, Keskerakonnast ja Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast, teatas volikogu esimees reedel.

Volinikud peavad oluliseks vallavolikogu sekkumist ning uurimiskomisjoni moodustamist, et tagada juhtumi erapooletu uurimine ning selgitada välja probleemid.

«Peame vajalikuks tasakaalustatud uurimist, kuna traumeerivale laste äravõtmisele lisaks on selgunud uusi asjaolusid, mis nõuavad ka vallajuhtide juhtimisotsuste ja osalusega arvestamist,» märgivad volinikud. «Me ei soovi uurida ega anda hinnangut ema või isa käitumisele, küll aga peame reageerima vallavalitsuse tegevusele, see on meie seadusejärgne kohustus.»

Loodava uurimiskomisjoni ülesanne on selgitada välja vallavalitsuse tegevus ja seotus 28. juuli öösel aset leidnud laste ära võtmise juhtumiga. Samuti selgitada välja asjaolud seoses Türi vallavalitsuse ettekirjutus-hoiatusega, mille Tallinna halduskohtus tühistas oma otsusega ning uurida miks pole kõik ette nähtud lastekaitsetöötajate ametikohad täidetud ning millist mõju on see avaldanud lastekaitse töö läbiviimisele üldiselt.

Komisjon peab esitama oma hinnangu ning ettepanekud vallavolikogule hiljemalt 20. septembriks. Uurimise erapooletuse ja tasakaalu tagamiseks kuulub komisjoni viis liiget, igast volikogus esindatud erakonnast üks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles