20. august Talongiaja kokakunst. Mida augustis 1991 söödi? (1)

Britt Rosen
Copy
Valitsjusjuht Edgar Savisaar ringkäigul Tallinna tühjade lettidega toidukauplustes. Juuli 1991.   FOTO: Albert Truuväärt / Eta / Rahvusarhiiv
Valitsjusjuht Edgar Savisaar ringkäigul Tallinna tühjade lettidega toidukauplustes. Juuli 1991. FOTO: Albert Truuväärt / Eta / Rahvusarhiiv Foto: Albert Truuväärt/Eta/Rahvusarhiiv

30 AASTAT TAGASI. Mida 1991. augustis söödi? Nagu peast pühitud, ütlevad paljud, ka legendaarne köögikirjanik Maire Suitsu. Veel vähem mäletatakse, mis oli laual pöördelisel 20. augustil. Tähelepanu ja emotsioonid keesid Eesti saatuse ümber.

«Eks me elasime väga leplikult ja kasinalt, just nõnda, nagu olukord võimaldas. Aga lootusrikkalt. Et iga päev läheb natuke paremaks,» nendib varsti pärast Eesti iseseisvumise taastamist, 1990. aastate esimesel poolel köögi(aja)kirjaniku teed alustanud Maire Suitsu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles