Edgar Savisaar: ma ei uskunud, et elan selle aja üle (3)

Villu Päärt
, reporter
Copy
Edgar Savisaart tunneb uhkust Hundisilma talu aia üle ja esitab külalistele selle kohta konksuga küsimusi. Inimestega lähedaseks saamine võtab tal enda sõnul rohkem aega.
Edgar Savisaart tunneb uhkust Hundisilma talu aia üle ja esitab külalistele selle kohta konksuga küsimusi. Inimestega lähedaseks saamine võtab tal enda sõnul rohkem aega. Foto: Kristjan Teedema

1991. aasta 19. augusti hommikul, mil Moskvas algas riigipööre, ärkas Eesti peaminister Edgar Savisaar Stockholmi hotellis, kuid jõudis hilisõhtuks tagasi Tallinna. Nüüd võtab Savisaar Postimehe vastu Hundisilma talu õuel ning teeb alustuseks ringkäigu, milles esineb kogenud giidina ning seab külalistele viguriküsimustega lõkse üles.

Mis seos on sarapuudel ja Eesti poliitikal?

Ehk keskerakondlane Kersti Sarapuu?

Ei, palju vanem seos. Selgub, et Konstantin Päts oli sarapuulemb ja lasi neid Oru parki hulgi kasvama panna. Savisaare aias on tavalised ja kirjulehised sarapuud.

Miks on üsna aia keskel sirge tüvega arooniapuu? Kuigi aroonia on tavaliselt põõsas.

Aga sellepärast, et Hundisilma aroonia on poogitud pihlaka tüvele.

«Mis põõsas see on?» pärib Savisaar.

Ja vastab alles pärast hoolikalt mõõdetud pausi, mille keskel külaline on puud nuusutanud ja püüdnud meelde tuletada, et oks meenutab justkui rosmariini, aga vürtsikas lõhn on puudu ja üldse on kahtlane, et rosmariin Eesti talves sellise inimesekõrguselise põõsana võiks eluvaimu säilitada.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles