nädala persoon Harri Tiido: augustiputši ajal töötasin nagu orav rattas 36 tundi järjest raadiostuudios (1)

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
Augustiputši ajal eestlased raadio ette naelutanud uudistelugeja, praegu pensionipõlve pidav Harri Tiido meenutab, et toona valdas teda kiretu huvi, millega see kõik lõpeb.
Augustiputši ajal eestlased raadio ette naelutanud uudistelugeja, praegu pensionipõlve pidav Harri Tiido meenutab, et toona valdas teda kiretu huvi, millega see kõik lõpeb. Foto: Madis Veltman

Eesti Raadios augustiputši ajal uudiseid ette lugenud Harri Tiido oli alguses sama tark kui kes tahes tavaline inimene, kuid kõigega tuli end kibekähku kurssi viia.

Kui tegin 1991. aasta 19. augusti hommikul raadio lahti, et kuulata uudiseid ja tavapärast Harri Tiido väliskommentaari, siis tuli sealt hoopis midagi muud. Kommentaari asemel luges Tiido ette teate erakorralise olukorra kehtestamise kohta Nõukogude Liidus.

Suvi oli olnud suhteliselt poliitiliste sündmuste vaene, kuigi juba aastavahetusest alates olid poliitikakommentaatorid ja demokraatliku tiiva poliitikud Nõukogude Liidus hoiatanud reaktsiooniliste jõudude vastulöögi eest Gorbatšovi perestroikale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles