Ligipääsetavuse pärast pealinnas muret tundvad sotsid avaldavad meelt

Copy
Lindakivi sild Tallinnas Lasnamäel.
Lindakivi sild Tallinnas Lasnamäel. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna sotsiaaldemokraadid korraldavad esmaspäeva pärastlõunal Lindakivi sillal meeleavalduse, et pöörata tähelepanu tõsistele ligipääsetavuse probleemidele nii Lasnamäel kui ka pealinnas laiemalt.

«Meie jaoks on ligipääsetavuse teema ülioluline. Tallinnas on tehtud häid ja halbu otsuseid, kuid kahjuks ei ole Tallinna võimud mitme aastakümnega lahendanud seda probleemi, et Lasnamäel elavad erivajadustega inimesed, väikeste laste vanemad ning eakad ei saa kasutada Laagna teel asuvaid bussipeatusi, kuna sildadelt alla minemine või sillale üles tulemine on ohtlik, ebamugav või suisa võimatu. Need on küsimused, millega sotsiaaldemokraadid soovivad järgmises linnavalitsuses väga tõsiselt tegeleda,» kommenteeris Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) Tallinna piirkonna juht ning linnapeakandidaat Raimond Kaljulaid.

SDE Lasnamäe osakonna esimehe ning Tallinna piirkonna juhatuse liikme Kirill Klausi sõnul on Lindakivi sillal lillede istutamine kindlasti vajalik asi, kuid palju tähtsam on kõigepealt lahendada inimeste reaalseid probleeme.

«Raha linnal on. Kõik on prioriteetide küsimus. Ju siis erivajadustega inimeste, vankritega emade ning eakate heaolu ja väärika elu tagamine ei ole praeguse võimu prioriteet. Ma kutsun Lasnamäe linnaosavanemat Vladimir Sveti tulema meie meeleavaldusele ja kohapeal veenduma, et probleem on tõesti väga tõsine. Kusjuures Laagna tee sillad on vaid üks näide. Selliseid kohti, kus Lasnamäe elanikel on praktiliselt võimatu liikuda, on veelgi,» rõhutas Klaus.

Esmaspäeval kell 15 algaval meeleavaldusel on kavas mitmed sõnavõtud, nendega esinevad Raimond Kaljulaid, puuetega inimeste organisatsioonide esindajad, kodanikuaktivistid ning tuntud urbanist Artjom Dmitrijev.

Üritusel demonstreeritakse, kui raske ja kohati isegi võimatu on ratastooli ja lapsevankriga pääseda ligi Laagna tee ääres asuvale bussipeatusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles