Kunnas: ma pole rõõmus, aga kõik läks nii, nagu kirjutasin (6)

Margus  Martin
, reporter-toimetaja
Copy
Leo Kunnas.
Leo Kunnas. Foto: Erik Prozes

Riigikoguliikmest reservkolonelleitnant Leo Kunnas käsitles olukorda Afganistanis, sõjalist tegevust ja võimalikke tulevikustsenaariume juba 2012. aasta jaanuaris. Avalikkuse ette jõudis Kunnase kirjatöö kaks aastat hiljem avaldatud raamatus.

Praegu poliitikas tegev endine sõjaväelane ütles, et kõigil, kes huvituvad Afganistanis toimuvast, soovitab ta soojalt lugeda just eelpool mainitud raamatut pealkirjaga «Takerdunud rünnak», milles on eraldi peatükk «Afganistani operatsiooni hetkeseis ja tulevik».

«Tegin raamatu viimases peatükis 2012. aastal nõuande kaitseministrile. Analüüsisin Afganistani päris põhjalikult – mis seal on ja mis sellega juhtub,» märkis Leo Kunnas. «Pärast seda, kui Ameerika Ühendriikide väed lahkusid 1972. aastal Vietnamist, läks kolm aastat enne, kui Lõuna-Vietnami valitsus kokku kukkus ja Põhja-Vietnam [riigi] vallutas. Afganistanist lahkusid Nõukogude väed 1989 ja aega läks 1992. aastani kuni [Afganistani Demokraatliku valitsuse president] Najībullāh valitsus langes.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles