Galerii Laanet tänas Iraagi presidenti lendude peatamise eest Valgevenesse

Copy

Iraagis visiidil olev kaitseminister Kalle Laanet tänas Iraagi presidenti Barham Salihi Valgevene- lendude peatamise eest, mis aitab leevendada Aljaksandr Lukašenka režiimi õhutatud rändesurvet Läti ja Leedu piiril.

Laaneti sõnul oli lendude peatamine vajalik, et Iraagi inimesed ei langeks inimkaubanduse ohvriks.

«President Salih ja Iraagi siseministeeriumi esindajad mõistsid, et antud olukord, kus Iraagi inimesi kasutatakse hübriidrünnaku läbiviimiseks on tekkinud Valgevene režiimi mehitamisel ja kokkuvõttes on kannatajaks nende kaasmaalased,» ütles Laanet.

Bagdadis kohtusid minister Laanet ja Kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi ka NATO Iraagi missiooni juures teenivate Kaitseliidu üksuse liikmete ja staabiohvitseri ning operatsiooni Resolute Support juures teeniva Eesti staabiohvitseriga.

Visiidil kohtus kaitseminister ka Euroopa Liidu nõustamismissiooni EUAM Iraak ülema kindralmajor Christoph Buikiga.

Eesti panustab Taani kutsel NATO Iraagi missioonil ühekordselt Kaitseliidu liikmetest koosneva väekaitserühmaga. Rühma ülesandeks on NATO treeningmissiooni väekaitse ja julgestamine Bagdadis. Teenistus kestab 2021. aasta juunist detsembrini. NATO Missioon Iraagis nõustab ja toetab Iraagi julgeolekujõudusid, et Iraagi armee, politsei ja ministeeriumid oleks ise suutelised oma riiki kaitsma. NATO lõi missiooni 2018 oktoobris. Viimati osales Kaitseliidu rühm välismissioonil 2010. aastal.

Operatsioon Resolute Support on USA juhitud Daeshi vastane rahvusvaheline sõjaline operatsioon, mis käivitati 2015. aastal. Eesti Panustab operatsiooni ühe staabiohvitseriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles