Mutli: helistage mupole, kui tunnete taksos suitsulõhna

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod.
Taksod. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on järsult suurenenud taksos suitsetamise eest karistamine ning ta kutsus inimesi üles teatama linnaametnikele, kui tunnevad, et taksos on suitsetatud.

«Kui 2007. aastal oli selliseid juhtumeid kokku 87, siis mullu juba 243, ja siit üleskutse klientidele - kui nad tunnevad, et taksos on suitsetatud, siis tuleb sellest kohe teavitada transpordiametit või munitsipaalpolitseid (mupot),» teatas Mutli Raepressi vahendusel.

Ühtekokku kontrolliti mullu pealinnas 2829 taksot, mis on ligi kolm korda enam kui aasta varem, mil kontrolliti 960 taksot.

«Mitte ainult kontrollitud taksode arv ei ole kasvanud kolm korda, vaid ka avastatud rikkumiste arv kasvas üle kolme korra,» lausus Mutli. Ta lisas, et taksode kontrollimine läks selle aasta alguses üle mupole ning tõdes, et mupol on kontrollreidide läbiviimiseks rohkem ressursse kui transpordiametil.

Mutli sõnul näitab rikkumiste aru kasv pigem taksokontrolöride töö kolmekordset efektiivsuse kasvu kui olukorra halvenemist taksonduses.

«Kui asi sama edukalt edasi läheb, siis võime ka järgmise aasta alguses teha sellest aastast kokkuvõtte kui rekordilisest,» ütles Mutli.

Lisaks suitsetamisele oli põhilistemateks rikkumisteks veel ukselogo puudumine, takso valesti parkimine, hinnakirjade valesti paigaldamine, sõiduki avariilisus, salongis kliente segavad esemed, võimetus esitada töölepingut, kohandamata taksomeeteri, teenindajakaardi väljapanemata jätmine ja printeri kviitungi mittevastavus nõuetele.

Eelmisel aastal tabasid taksokontrolörid ka kolm joobes taksojuhti.

«Meediast on käinud läbi ka uudis selle kohta, et edaspidi nõuab linn, et pealinna taksojuhid oleksid korrektselt riides, näiteks ei tohiks olla dressides,» märkis abilinnapea. «Ka selle nõude rikkumisi oleme fikseerinud mullu ja seda üheksal korral, mis tegelikult näitab, et Tallinna taksojuhid on üldiselt korrektselt riides.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles