Riigisekretär külmlaoskandaalist: kõik jooksid lati alt läbi (5)

Nele Kullerkupp
, reporter-toimetaja
Copy
Terviseameti laos riknenud ravimite asjaolude uurimise komisjoni pressikonverentsil tõdes riigisekretär Taimer Peterkop, et ei RKAS ega ka terviseamet pole olnud piisavalt hoolsad. Riigisekretär Taimar Peterkop (paremal), ravimiameti peadirektori asetäitja Katrin Kiisk ning tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti peadirektor Kaur Kajak (keskel).
Terviseameti laos riknenud ravimite asjaolude uurimise komisjoni pressikonverentsil tõdes riigisekretär Taimer Peterkop, et ei RKAS ega ka terviseamet pole olnud piisavalt hoolsad. Riigisekretär Taimar Peterkop (paremal), ravimiameti peadirektori asetäitja Katrin Kiisk ning tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti peadirektor Kaur Kajak (keskel). Foto: Gert Tali

Eile avaldas riigisekretäri moodustatud uurimiskomisjon tervise­ameti külmlaos juhtunu kohta tehtud raporti, mille kohaselt tuvastati hulganisti vigu nii projekteerimises, ehitamises kui ka järelevalves. Riigisekretär Taimar Peterkopi lihtne ja lakooniline selgitus oli: «Kõik jooksid lati alt läbi.»

Ütlus, et «õnnetus ei hüüa tulles» selle juhtumi puhul paika ei pea. Vahel õnnetused hüüavad – võibolla lausa karjuvad – tulles ning varem või hiljem pidi valede otsuste ja tegude jada terviseameti majas katastroofiga lõppema.

Komisjoni järeldustes jõuti tõdemusele, et terviseameti külmladude rikke põhjustasid suure tõenäosusega juba hoone ehitamisel ning projekteerimisel tehtud vead, mis nüüd, pikemat aega kestnud kuumaperioodi jooksul avaldusid. Eksimuste hinnaks on üle kolme miljoni euro väärtuses riknenud ravimeid ja vaktsiine.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles