20. august Nädala restoran. Vabadus tõusta taevasse

Britt Rosen
Copy
Tüüne ja modernse sisemuse ning maitsekirju köögiga restoranist avaneb Tallinnale parim vaade. FOTO: Britt Rosen
Tüüne ja modernse sisemuse ning maitsekirju köögiga restoranist avaneb Tallinnale parim vaade. FOTO: Britt Rosen Foto: Britt Rosen

SÖÖGIKOHT. Kus siis veel, kui mitte Tallinna teletorni restoranis Eesti iseseisvuse taastamist tähistada? Sümboolse tähendusega kohas on lisaks linna parimale vaatele hea ja maitsevärviline köök.   

Siis algabki sõit 170 meetri kõrgusele. Liftis näitab ekraan kiiruseks 3,5 meetrit sekundis, 21. korrusele jõudmiseks kulub aega vähem kui minut. Üleval võib vaadata geeniteemalist näitust «Geeniaalne», isegi geeniteadlase Andres Metspalu geene saab näha. Siis keerdtrepist üles… järgmisele, ajaloolisele korrusele.

Teletorn on Eesti iseseisvuse taastamise sündmuste ahelas üks märgilisemaid kohti. Pärast seda, kui ülemnõukogu oli 20. augusti hilisõhtul Eesti iseseisvuse taastanud, üritasid Pihkva dessantväelased järgmise päeva varahommikul teletorni vallutada. Lahingumasinate sihikul torni saabus kaitsma rahvast üle Eesti, väike salk mehi sulgus 22. korrusele, hoidmaks muu hulgas sidet vaba maailmaga. Sealsamas on nüüd tüünelt halliseguse modernse interjööri ja hillitsetud muusikaga kohvik-restoran, kust avaneb Tallinnale võimas 360-kraadine panoraamvaade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles