Kuigi Talibani edu Afganistani oma võimu alla võtmisel on kestnud juba mõnda aega, kulmineerusid sündmused eelmisel nädalal Kabuli vallutamisega. Seni ohje hoidnud president Ashraf Ghani jättis pühapäeval presidendipalee Talibani võitlejatele ning põgenes riigist.

BBC andmetel lahkus Ghani kopsaka varandusega, milleks võis oli 169 miljonit USA dollarit. Ghani ja tema kaaskond kasutas põgenemiseks helikopterit ja nelja sõiduautot, mis kõik olid triiki sularaha täis.

Enne õhkutõusmist topiti rahatähti veel kopterisse, kuid osa raha jäi siiski maha. Ghani ise ütles, et pidas põgenemist Afganistani rahva jaoks kõige paremaks võimaluseks vältida verevalamist. Nii siiski ei läinud.

Afganistani Talibani režiimi eest pagevad 640 afgaani on täitnud USA sõjalennuki, mis viis nad Katari. Sõjalennukitele oli suur tung ja tavaoludes mahutab lennuk 300 inimest. Põgenikud aga olid riigist lahkumisega meeleheitel ja vähemalt kaks inimest kukkus lennukilt õhus maha.
Afganistani Talibani režiimi eest pagevad 640 afgaani on täitnud USA sõjalennuki, mis viis nad Katari. Sõjalennukitele oli suur tung ja tavaoludes mahutab lennuk 300 inimest. Põgenikud aga olid riigist lahkumisega meeleheitel ja vähemalt kaks inimest kukkus lennukilt õhus maha. Foto: Us Air Force/Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy