Keskkonnaamet kutsub Ihaste metsatüli osalised laua taha

Armas Riives
, reporter
Copy
Kui ihastelased nägid möödunud kolmapäeval kohtult raiekeelu saanud Ihaste tee 18 metsatuka servas tegutsemas võsagiljotiini, kutsusid nad jalamaid kohale politsei.
Kui ihastelased nägid möödunud kolmapäeval kohtult raiekeelu saanud Ihaste tee 18 metsatuka servas tegutsemas võsagiljotiini, kutsusid nad jalamaid kohale politsei. Foto: Peep Uba

Ihaste tee 18 metsatuka ümber vindunud tüli teine vaatus algas kolmapäeval, kui kohalikud märkasid metsa ääres giljotiini maha võtmas võsa ja noori puid. Hoolimata sellest, et Tartu halduskohus seiskas raietöö kinnistul 11. septembrini. Nüüd menetleb asja keskkonnaamet, kes on lahenduste otsimisel takerdunud juriidikasse.

Amet fikseeris metsatukas teise rinde puude eemaldamise ja varem raiutud puude äraveo. Ihaste tee 18 maaüksuse omanik Karin Raid selgitas kolmapäeval Tartu Postimehele, et eemaldati vaid võsa ja selleks kasutati võsaeemaldusgiljotiini. Seda selleks, et rajada kinnistu perimeetri ulatuses piirdeaed. Ühtegi suurt puud seejuures ei langetatud ning kõik toimus seaduspäraselt. Seda kinnitas ka keskkonnaameti inspektor.

Üle kinnistu piiride

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles