Keskerakond ja Reformierakond toetavad presidendikandidaadina Alar Karist

Copy
Keskerakonna volikogu toetas Karise kandidatuuri 79 poolthäälega, vastu oli 12.
Keskerakonna volikogu toetas Karise kandidatuuri 79 poolthäälega, vastu oli 12. Foto: Sander Ilvest

Keskerakonna ja Reformierakonna juhatus otsustasid eile, et toetavad presidendikandidaadina Eesti Rahva Muuseumi direktorit Alar Karist. 79 poolt- ja 12 vastuhäälega toetas Karise kandidatuuri ka Keskerakonna volikogu.

Keskerakonna juhatus tegi otsuse toetada Karist vahetult enne eile kell 12 alanud Keskerakonna volikogu. Kokku jagati hääletusel Keskerakonna voli­kogu liikmetele välja 160 hääletussedelit. Valida sai Alar Karise ja Tarmo Soomere kandidatuuri vahel.

Keskerakonna juhatus ­andis eile kogunenud erakonna volikogule soovituse toetada presidendikandidaadina endist riigi­kontrolöri ja praegust ­Eesti Rahva Muuseumi direktorit Alar Karist.

Ratas: Karisel on suuremad võimalused

Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles, et Alar Karis ja Tarmo Soomere on mõlemad väärikad ja tugevate kogemuste ning teadmistega kandidaadid, kuid laiapindsem ühisosa tundub praegu olevat Karisel.

«Keskerakond on algusest peale rõhutanud, et meie eesmärk on valida tervele Eestile uus president riigikogus. Täna oleme konsultatsioonide tulemusel jõudnud seisukohale, et Alar Karis pole mitte ainult hea kandidaat, vaid tal võiks olla presidendivalimistel ka laiem toetus saadikute seas,» rääkis Ratas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles