Muuli tõi meediapeksu näideteks Savisaare ja Langi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Muuli
Kalle Muuli Foto: Toomas Huik

Ajalehe Postimees peatoimetaja asetäitja Kalle Muuli sõnul on meediapeks paratamatu osa ajakirjandusest, kuid ilma kohtuotsuseta ei ole see tulemuslik ühele ega teisele poolele.

Muuli märkis, et näiteks Siim Kallase puhul küsib alati mõni netikommentaator: «Siim, kus 10 miljonit on?», ehkki ta on mitmes kohtus õigeks mõistetud, kirjutas Äripäev.

«Ilmselgelt on tunda paljude väljaannete ja Edgar Savisaare vahel vaenu, mida ei peaks olema. Murelikuks teeb ka Rein Langi tõrjuv hoiak meedia suhtes. Lang süüdistab meediat kõiges, mis talle ei meeldi,» kõneles Muuli Eesti Ajalehtede Liidu konverentsil «Meedia ja korruptsioon. Meedia roll poliitilise kultuuri edendamisel.»

«See ei ole normaalne, et Lang Postimehe kogenud ajakirjanikku kloaagiväljaande esindajaks sõimab. Ajakirjandus ei peksa kunagi kedagi kiusu pärast. Vastandumine ei ole konstruktiivne tee,» rääkis Muuli.

Muuli möönis, et vahel on meediapeks ebaõiglane: «Pekstakse valet inimest, vale asja eest. Või jäetakse õige inimene peksmata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles