Muhu vald tahab osta hüdrokopteri

BNS
Copy
Pildil hüdrokopter. Pilt on illustratiivne.
Pildil hüdrokopter. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Muhu vallavalitsus kuulutas välja riigihanke hüdrokopteri ostmiseks vallas rasketes oludes transporditeenuse ning vajadusel päästeteenuse osutamiseks.

Hüdrokopteri pikkus peab minimaalselt olema 7,3 meetrit ja laius maksimaalselt 2,5 meetrit. Masina kandevõime peab olema 1,5 tonni ning mootor võib olla nii bensiin kui diisel, miinimumvõimsusega 400 hobujõudu. Kütusepaak peaks mahutama 300 liitrit, selgub hankedokumentidest.

Sõiduk ja kõik selle komponendid peavad olema uued ning kasutustemperatuuride vahemikus -25 kuni 30 kraadi. Samuti peab hüdrokopter suutma liikuta koormatult kuni 0,8-meetrises laines, nõrgal jääl, liikuval rüsijääl ja jäätunud rüsivallidel kõrgusega kuni 0,8 meetrit.

Põhi peab purunemata taluma lööke rüsijäält ja kividelt, samas olema neid lööke pehmendav.

Hüdrokopteril peab olema kinnine, kõvast materjalist kajut, mis on varustatud avatavate akende ja kojameestega. Kõik käidavad pinnad peavad olema libisemiskindlad. Istekohti peaks kajutis olema koos juhiga kaheksa ning ruumi peab jätkuma ka kanderaami jaoks. Istmed peavad olema kiirühendustega eemaldatavad.

Masinal peab olema ka navigatsiooniseadmena kaardiplotter, mis on varustatud piirkonna navigatsioonikaardiga ning on võimeline ühilduma NMEA2000 seadmete ja radariga. Samuti läheb vööris vaja kajutist juhitavat elektrilist vintsi aluse liigutamiseks ja muudeks päästetöödeks.

Soetatav hüdrokopter võiks soovitatavalt olla erksates värvides nagu punane, oranž või kollane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles