Kütusevaras tegi tanklatele mitme tuhande euro eest külma (1)

Karel Reisenbuk
, ajakirjanik
Copy
«Pole vabu vahendeid!» – skeem kütusevarguseks oli hoolikalt läbi mõeldud.
«Pole vabu vahendeid!» – skeem kütusevarguseks oli hoolikalt läbi mõeldud. Foto: Kohtutoimik

«Ma teen ühe asja veel. Et teil probleeme ei tekiks, andke see paber. Ma pean sinna oma nime panema, muidu te peate ise selle kinni maksma. Ma olen probleemivaba vend, vaadake,» seletas 32-aastane Riisipere mees Argo Mõistlik Circle K Uuemõisa teenindusjaamas müüjale. 

Teenindaja veel ei teadnud, et umbes samasugust libedat juttu on Mõistlik juba varem pajatanud kümnetes tanklates, lubades tasumata kütuse raporti alusel firmale järgmisel päeval ülekande teha. Ühegi ülekandeni mees muidugi kunagi ei jõudnud.

Niiviisi reisis Mõistlik kokku pea kahekümnes Circle K tanklas, kasutades esiti koomilisena tunduvat vargusskeemi. Nimelt sõitis mees bensiinijaama, tankis täis oma auto kütusepaagi ning pagasiruumis kaasa võetud kanistrid, misjärel suundus tanklapoodi «maksma», teades, et tegelikult tal raha ei ole. Vahel võttis mees poest ka mõne piimakohvi või paki suitsu. Leti ees seistes sisestas ta julgelt oma pangakaardi ning asus PIN-koodi sisestama, kust sai vastuse, et kaardil puuduvad vabad vahendid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles