REGIONAALARENG Rivo Noorkõiv, Ragne Vaarik: pöörakem regionaalpoliitika kohapõhiseks

Copy
Möödunud aastal valminud Rakvere Vallimäe vabaõhukompleks on turistidele omaette atraktsioon. Selle ehitust kaasrahastas Euroopa Regionaalarengu Fond ligi 2,5 miljoni euro ulatuses.
Möödunud aastal valminud Rakvere Vallimäe vabaõhukompleks on turistidele omaette atraktsioon. Selle ehitust kaasrahastas Euroopa Regionaalarengu Fond ligi 2,5 miljoni euro ulatuses. Foto: Garri Raagmaa

Geomedia juht Rivo Noorkõiv ja Civitta assotsieerunud partner Ragne Vaarik löövad kokku regionaalpoliitika arvud ja pakuvad uusi lahendusi.

Eesti inimarengu aruanne 2020 näitas, et ainult turukonkurentsil põhinev regionaalpoliitika ei ole peatanud Eesti piirkondlikke arenguerinevusi. Vaja on uut lähenemist, et pakkuda lahendusi neile inimestele, kes elavad piirkondades, kus riigi majanduskasvust osasaamine on pärsitud. Elanikel ei tohi hääbuda lootus laste paremale tulevikule kodukohas. Kui tahame ühiskonna Tallinna-suunalisest arengukreenist välja tuua, siis vajame alternatiivina tänasele suuresti «ülalt alla» juhitud asukohaneutraalsele regionaalpoliitikale kohapõhist lähenemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles