Karise saatus muutus veelgi ennustamatumaks (20)

Copy
Alar Karis esmaspäeval kohtumas Isamaa juhatuse ja fraktsiooni esindajatega. Paremal Priit Sibul. 
Alar Karis esmaspäeval kohtumas Isamaa juhatuse ja fraktsiooni esindajatega. Paremal Priit Sibul. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi Alar Karisest sai eile ametlikult presidendikandidaat, muutusid tema võimalused esmaspäeval riigipeaks valitud saada veelgi küsitavamaks.

Nimelt, kuigi Keskerakonna ning Reformierakonna 59 häälega võib ta arvestada – kui just salajasel hääletusel keegi alt ära ei kuku –, siis valituks saamist tähistava 68 hääle kogumiseks on vaja toetust ka opositsioonist.

12 liikmega Isamaa otsustas eile, et Karist nad ise üles ei sea, kuid esmaspäevasel hääletusel lasevad nad fraktsioonis valimise vabaks.

Isamaa tipp-poliitik Urmas Reinsalu tunnustas Karist valmisoleku eest selles keerulises olukorras presidendiks kandideerida, kuid tõdes, et sellist platvormi Eesti Rahva Muuseumi direktoril polnud, mis annaks Isamaale soovi ta üles seada. «Mis ei tähenda, et meie saadikud individuaalselt ei võiks teda toetada, ja selle võimaluse meie erakond neile annab.»

Reinsalu ei nõustu, et eilne otsus jätab Isamaast ebaleva mulje. «Ei, see jätab väga selge mulje. Meie erakonnal on oma poliitiline liin, oma poliitilised seisukohad ja platvorm. Selle platvormi pinnalt ei saa väita, et Alar Karis oleks meie platvormi kandidaat.»

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles