Eesti politseinikud teevad Läti kolleegidega ühiseid piiripatrulle

Postimees
Copy
Eesti-Läti piir
Eesti-Läti piir Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

27. augustist teeb politsei- ja piirivalveamet (PPA) Läti politseiga täiendavaid ühispatrulle piiriäärsel alal Lätis. Ühispatrullimise üks eesmärk on ennetada ebaseaduslikku rännet.

Lääne prefektuuri vanemkorrakaitseametnik Maksim Korzin rääkis, et Läti politsei ja piirivalvega on varemgi tehtud ühisreide ja -patrulle. «Ühispatrullid on täiendav võimalus piiril turvalisuse tagamiseks ning viimastel kuudel Leedus ja Lätis tõusnud rändesurve Eestisse jõudmise ärahoidmiseks,» ütles Korzin. 

Tema sõnul on nii Eesti kui ka Läti tugevdanud kontrolli piiriäärsel alal ning laupäevast algavad ühispatrullid, mida on esialgu kavas teha kuu jooksul.

Eesti ja Läti politseinikud patrullivad Lätis piiriäärsel alal ja põhimaanteedel, kus kontrollitakse seal liikuvaid inimesi ja nende dokumente ning sõidukeid. Veel patrullivad politseinikud avalikes ruumides, teevad liiklusjärelevalvet ja osalevad teistes tegevustes.

Korzini sõnul on ühispatrullid Schengeni ala riikides tavapärased. «See koostöö toimib väga heal tasemel, kuid eriti kõrge rändesurve puhul on tegemist tõhusa abinõuga. See on hea võimalus riikidel ühiselt tagada piiril turvalisus, avalik kord, ennetada süütegusid ja ära hoida uute ebaseaduslike rändekanalite tekkimist,» kirjeldas Korzin.

Kontrolli piiriäärsel alal tugevdas PPA juba augusti alguses, kui Eesti-Läti piiriäärsele alale ja sadamatesse saadeti lisapatrullid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles