AK Facebooki tippjuhtkonnas käärib

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Mark Zuckerberg poolteist kuud tagasi koos Sheryl Sandbergiga Idahos Sun Valley mägikuurordis. Töise ürituse pausi ajal olid mõlemal ees küll naerunäod, kuid väidetavalt ei toimi nende koostöö enam kuigi hästi.
Mark Zuckerberg poolteist kuud tagasi koos Sheryl Sandbergiga Idahos Sun Valley mägikuurordis. Töise ürituse pausi ajal olid mõlemal ees küll naerunäod, kuid väidetavalt ei toimi nende koostöö enam kuigi hästi. Foto: Kevin Dietsch/AFP/Scanpix

Ehkki Facebooki on iseloomustanud ­skandaalid vaat et kogu ettevõtte eluea jooksul, pole need ­eriti takistanud teenida üha suuremaid tulusid ja kasumeid ning selle kaasasutajal ja ­tegevjuhil Mark Zuckerbergil (37) tõusta maailma kõige rikkamate inimeste seltskonda. Käesoleva nädala alguses hindas Bloomberg Zuckerbergi vara väärtuse 135 ja Forbes 131 miljardile dollarile (vastavalt 115 ja 112 miljardile eurole).

Mark Zuckerberg on suurendanud oma kontrolli ettevõtte üle, vahetades välja kaks pikaajalist nõukogu liiget – ­Netflixi tegevjuhi Reed Hastingsi ja endise investeerimispankuri Erskine Bowlesi –, tuues asemele oma kauase sõbra, pilvetarkvaraettevõtte Dropbox tegevjuhi Drew Houstoni ja Peg­gy Alfordi, kes oli Zuckerbergi ja tema abikaasa Priscilla Chani heategevusorganisatsiooni Chan Zuckerberg Initiative finantsjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles