Päästjad nõuavad peaminister Kallaselt kärbete asemel palgatõusu (7)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
2. augustil lõunal tegid päästjad (paremalt) Heiki, Mihkel, Silver, Arbo ja Rauno pärast raskeid kustutustöid kosutava puhkepausi.
2. augustil lõunal tegid päästjad (paremalt) Heiki, Mihkel, Silver, Arbo ja Rauno pärast raskeid kustutustöid kosutava puhkepausi. Foto: Sille Annuk

Eesti Päästeala Töötajate Ametiühing (EPTAÜ) tegi peaminister Kaja Kallasele (RE) ettepaneku loobuda päästevaldkonna planeeritavatest eelarvekärbetest ja leida hoopis raha päästjate palgatõusuks. 

Päästeala töötajate ametiühing meenutas oma kirjas Kallasele juuli alguse kohtumist, kus oli jutuks siseturvalisus ja päästjate madalate töötasude tõttu kogu ühiskonda ähvardavad probleemid ja ohud. 

«Arutelude käigus jõudsime korduvalt tõdemuseni, et päästeameti jätkusuutlikkuse ja päästeteenuste kvaliteedi püsimise suurim ohustaja on päästjate madal töötasu. Teie sõnum päästjatele oli, et kolmeprotsendiline palgatõus pole kindlasti piisav ja tegelete riigieelarve menetlemise käigus väga tõsiselt lisaraha otsimisega,» pöördusid päästjad peaministri poole. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles