Kohus saatis narkootikume vahendanud mehed vangi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marihuaana.
Marihuaana. Foto: SCANPIX

Harju maakohus määras vanglakaristused meestele, kes vahendasid narkootikume.

Lehar Reimand (29) omandas 2011. aasta kevadel eeluurimisel tuvastamata isiku käest ebaseaduslikult 47,38 grammi kanepiõisikuid (marihuaanat). Kohus leidis, et Reimand valdas ja vedas seda narkootilist ainet edasiandmise eesmärgil koos Kaspar-Kenneth Hirtentreuga (28).

Hiljem andis Reimand narkootikumi ebaseaduslikult edasi ühele meesterahvale, olles asetanud pakendatud marihuaana kuivenduskraavi ning osundanud selle asukohale. Nimetatud mees valdas ja vedas narkoainet edasiandmise eesmärgil koos ühe teise mehega kuni kahtlustatavatena kinnipidamiseni samal pärastlõunal.

Lisaks omandas Reimand eeluurimisel tuvastamata isikult 2011. aasta suvel 162,2 grammi gammhüdroksübutüraati (GHB) ning valdas seda grupis koos Hirtentreuga viimase kasutuses olevas sõiduautos, kuni mõlemad mehed samal õhtupoolikul Tallinnas kahtlustatavatena kinni peeti.

Kohus karistas Reimandit kolmeaastase vangistusega, millele liideti varasem kandmata karistus ning seega kujunes tema lõppkaristuseks viis aastat, üksteist kuud ja kakskümmend seitse päeva.

Hirtentreud karistas kohus samuti kolmeaastase vangistusega, millele liideti varasem kandmata karistus, kuid arvati maha eelvangistuses viibitud aeg ning seega kujunes tema  lõplik karistus kolme aasta, ühe kuu ja kümne päeva pikkuseks.

Lisaks mõisteti meestelt välja sundraha  ja kriminaalmenetluse kulud, mis mõlema puhul oli üle 1700 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles