Vändra päästekomando päästjad pälvisid eliitkomando tiitli

BNS
Copy
Võidukas Vändra komando.
Võidukas Vändra komando. Foto: Liina Valner

Reedel võtsid Väike-Maarja Päästekooli õppeväljakul omavahel mõõtu 10 päästekomandot üle Eesti ning iga-aastasel 14. korda toimuval kutsemeisterlikkuse võistlusel noppis võidu Vändra päästekomando.

Meeskondadel tuli lahendada kuus päästjate jaoks igapäevaelulist ülesannet – kiiresti ja edukalt pidi hakkama saama hoonetulekahju kustutamise ja kannatanu väljatoomisega, inimese päästmisega veest, liiklusavarii lahendamisega, ennetustööga, nööripäästeülesandega ning infotehnoloogia kasutamise harjutusega.

Päästeameti valmisoleku talituse juhataja ja võistluste peakohtunik Leho Lemsalu sõnul on päästjad kohustatud oma tööd tegema sõltumata ilmast, kellaajast ja tingimustes. Ka tänane vihmane ilm tema sõnul ei takistanud ülesannete edukat lahendamist.

«Need kümme võistkonda, mis täna siin võistlesid, ongi juba parimatest parimad. Pidevalt uuenev päästevarustus ja –tehnika nõuab päästjatelt üha paremat tehnilist taipu. Treenitud füüsis ja tugev vaimne tervis on iga päästja lahutamatu osa. Eliitkomando võistlus illustreeribki päästetööde mitmekesisust, kus iga sündmuse lahendamisel on võrdselt tähtsad kiirus, professionaalsus ja täpsus, sest päästjate tegutsemisoskusest sõltuvad inimelud ja nende vara,» märkis Lemsalu.

Tänavu osales Eliitkomando võistlusel 10 päästekomandot. Esikoha pälvis Vändra komando koosseisus Rein Kontus, Oliver Turi, Mikk Tuisk, Kristofer Kaasiku, Elvis Lind, Erki Valdaru. Teise koha sai Nõmme komando koosseisus Marek Danilson, Lauri Nurgamaa, Andreas Vassel, Maksim Juškov, Kristo Roosimägi, Erik Kokk ja kolmandana lõpetas nagu mullugi Rakvere komando koosseisus Mati Väljaots, Arlis Pipenperg, Ragnar Salk, Sven Zubarev, Ahto Järv ja Alar Ubar.

Mullu võistles tiitli nimel 11 komandot ning võidu viis koju Kehra päästekomando.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles