meelelahutus Kes sobib presidendiks? (2)

Betty Ester-Väljaots
Copy
USA president Joe Biden laskub mööda presidendilennuki Air Force One treppe alla, mis on päris pikk teekond vanale mehele. 
USA president Joe Biden laskub mööda presidendilennuki Air Force One treppe alla, mis on päris pikk teekond vanale mehele. Foto: Yves Herman

Järgmine nädal tõmmatakse ilmselt kate Eesti viimase aja suurimalt saladuselt ehk sellelt, kellest saab president. Tagatoas hoolikalt küpsetatud kakuke veeretatakse rahva silme ette, ent kuna keegi ei tea täpselt, kellele, miks, kuidas ja keda presidendiks valitakse, võiksime vaadelda, mida tänapäeval ühelt riigi esindusfiguurilt eeldatakse.

Oluline on muidugi, mida põhiseadus eri riikides ette näeb, kas riik on parlamentaarne või presidentaalne. Eestis on näiteks parlamentaarne, mis tähendab, et presidendi otsustavad erakonnad.

Nagu mainitud, ei tea keegi lihtrahvast, kuidas see täpselt käib, seega võiks arvata, et üks poliitiline jõud toob käed, teine jalad, kolmas naba ja siis viimasel hetkel otsitakse rekvisiitide laost sobiv pea.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles