nädala kodu Roosiku šokolaadimeistrite suurepärane suvi

Tiina Kolk
, kultuuriajakirjanik
Copy
Kümblustünnis on mõnus sulistada. Vaid vanim perepoeg Aaron Aivo jälgib nooremate õdede-vendade hullamist eemalt. 
Kümblustünnis on mõnus sulistada. Vaid vanim perepoeg Aaron Aivo jälgib nooremate õdede-vendade hullamist eemalt. Foto: Kristjan Teedema

Tänavu otsustas Alevite pere, kelle Roosiku šokolaadi kaubamärki tuntakse nüüd ka tõusva päikese maal, põhjalikult puhata. Eelmisel aastal ei saanud nad endale eriti hõlpu anda, sest pidid valmistama suures koguses maiustusi Jaapani turule. Vanem poeg Aaron aitas siis pereema Merikest šokolaadide pakendamisel, temast poolteist aastat noorem Kaspar oli isa Aivo parem käsi köögipoolel.

Nüüd, tellimuste suurenedes on šokolaadi valmistamise võtetesse süüvinud Aivo Alev tehnoloogiat täiustanud ja tootmist laiendanud ning arvatavasti peab seda uute turgude vallutamisel veelgi tegema. Eestis on tuntud 11 Roosiku šokolaadi sorti, Jaapanis mõned sordid vähem, aga ainult seal müüvad nad maasikamaitselisi tahvleid.

Juuli alguses suundusid Alevid ehk Aivo, Merike ja nende järeltulijad Aaron Aivo (17), Kaspar Elias (15), Joonas Arnold (10), Artur (9), Esmeralda ehk Emma (6) ja Rosanna (2) põhjarannikule Käsmu ja Võsule veemõnusid ja rattasõitu nautima. Ainult pere lemmik, aastane beagle’i tõugu hagijas Häpi jäi kodu valvama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles