Riigikogu üritab Alar Karise ära valida (8)

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Reformierakonna fraktsiooni juht Mart Võrklaev (vasakul) ja Keskerakonna fraktsiooni juht Jaanus Karilaid andsid reedel vabariigi valimiskomisjoni üles Alar Karise kandidatuuri.
Reformierakonna fraktsiooni juht Mart Võrklaev (vasakul) ja Keskerakonna fraktsiooni juht Jaanus Karilaid andsid reedel vabariigi valimiskomisjoni üles Alar Karise kandidatuuri. Foto: Madis Veltman

Täna lõunal hakkab riigikogu valima Eesti Vabariigi järgmist presidenti. Presidendivalimiste esimeses voorus on üles seatud vaid Eesti Rahva Muuseumi direktor Alar Karis, kelle kinnitas kandidaadina eile õhtul vabariigi valimiskomisjon.

Alar Karise seadsid üles Reformierakonna ja Keskerakonna 59 riigikogu saadikut. Fraktsioonide juhid Mart Võrklaev (Reformierakond) ja Jaanus Karilaid (Keskerakond) viisid reedel vabariigi valimiskomisjonile koalitsioonisaadikute allkirjad.

EKRE oma kandidaati Henn Põlluaasa esitada ei saanud, kuna vajalikust 21 toetushäälest jäid kahe saadiku allkirjad puudu.

Riigikogu täiskogu koguneb presidendi valimiseks erakorralisele istungjärgule täna kell üks. Esmalt peab kõne valimiskomisjoni esimees Oliver Kask ja selgitab presidendivalimiste korda ning vastab riigikogu liikmete küsimustele, kui neid on. Kase hinnangul peaks see kestma umbes pool tundi ja seejärel hakkab hääletamine, mis kestab tund aega.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles