Linnahalli ürituse turvajuht: sain aru, et tuleb midagi kiiresti ette võtta, sest muidu asi hästi ei lõpe (1)

Copy
Tallinna linnahalli kohal toimus droonisõu, kus 500 värviliste tuledega drooni moodustasid muusika saatel taevas ruumilisi kujundeid.
Tallinna linnahalli kohal toimus droonisõu, kus 500 värviliste tuledega drooni moodustasid muusika saatel taevas ruumilisi kujundeid. Foto: Konstantin Sednev

Kas möödunud reedel lahutas Tallinna linnahalli katusel viibinuid suurest tragöödiast vaid viis minutit, selle selgitavad välja eksperdid. Kui aga põrand järsku jalge all lainetama hakkas, sai ürituse turvajuht Urmas Käbi aru, et oodata pole midagi, vaid tuleb tegutseda. Midagi seesugust ta oma töös rohkem läbi elada ei sooviks.

Seda, et linnahalli katusele valgub kokku niivõrd suur rahvamass, ei oodanud tegelikult keegi. Õnneks oli Samsungi korraldatud üritust, kus leidis aset NOËPi kontserti ja droonisõu, turvama palgatud G4S eesotsas ürituse eest vastutanud turvajuhi Käbiga sellele võimalusele juba varem mõelnud. «Ega me ei teadnud, kui palju neid inimesi tuleb. Kui järsku tulema hakkas, siis tegin korraldajale selgeks, et kui kontsentratsioon läheb liiga suureks, siis me ei saa seda lubada, sest peab jääma sellist ruumi, et inimesed saaksid liikuda. Ja kui veel midagi juhtub, siis ei hakkaks inimesed üksteist jõuga ära suruma või lausa tallama, sest seal oli ka hästi palju väikeseid lapsi vanematega. Siis ma ütlesingi, et peame selle peale kohe mõtlema, et väravad mingi hetk kinni panna, kui see mass liiga suureks läheb,» selgitas Käbi turvakaalutlusi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles