Ainus presidendikandidaat Alar Karis valiti eile riigikogus taasiseseisvunud Eesti viiendaks presidendiks 72 poolthäälega. See oli esimene kord, kui president valiti ära riigikogu teises voorus.

Teiseks vooruks ehk presidendivalimiste teiseks ­päevaks oli esmaspäevane ärevus ja ­elevus asendunud rahulikuma meeleoluga ning ka koalitsiooni­poliitikud väljendasid vastustes kindlamalt arvamust, et president valitakse ära.

Nagu esmaspäeval, polnud eilegi kohal Siim Kallast (Reformierakond) ja Isamaa fraktsiooni juhti Helir-Valdor Seedrit, kes on mõlemad haiglas. Samuti otsustas EKRE, et jätkab sama liini mis ­esimeses voorus ehk ei võtagi oma sedeleid välja.

Toetust Alar Karisele oli aga tunda rohkem kui eelmisel päeval. Kui eile hommikul olid kõik koalitsiooni­saadikud andnud oma allkirja Alar Karise ülesseadmiseks riigi­kogu teises voorus, kohtus Karis veel kord Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooniga, et oma vaateid selgitada. Pärast kohtumist oli sotside retoorika muutunud ja nad teatasid, et Karise taga on suurem osa fraktsioonist.

Kommentaarid (5)
Copy