Velliste: Eesti kodanikud on täitnud oma kohust riigi ees

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja relvarahu aastapäeva tähistamine, pärja asetab Muinsuskaitse Seltsi esindaja Trivimi Velliste.
Vabadussõja relvarahu aastapäeva tähistamine, pärja asetab Muinsuskaitse Seltsi esindaja Trivimi Velliste. Foto: Peeter Langovits

Johan Laidoneri Seltsi juhatuse esimehe Trivimi Velliste hinnangul tunnustab riigikogu saadikute poolt täna algatatud avaldus inimesi, kes on täitnud oma kohust Eesti riigi ees.


«See on sügav, tasakaalustatud ja kõikehõlmava avaldus, mis ei jäta kahtluse jälgegi sellest, et Eesti Vabariik on katkematult eksisteerinud 94 aastat. Ja Eesti kodanikud on täitnud oma põhiseaduslikku kohust oma riigi ees,» ütles Velliste.

Tema sõnul on Eesti olnud õiguslikult ja moraalselt samas olukorras oma põhjanaabri Soome Vabariigiga, kes võitles samadel asjaoludel nimetatud kahe totalitaarse riigiga.

«De facto tasandil on kahe maa vahel muidugi suuri erinevusi - soomlased said enam võidelda oma lippude all, ent see ei muuda midagi riigiõiguslikult ega moraalselt,» sõnas Velliste.

Avalduse okupatsioonide ajal Eesti riigi de facto taastamise eest võidelnud inimeste tunnustamisest esitasid täna 44 riigikogu liiget kõigist parlamendifraktsioonidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles