Appi - sügismasendus! Kuidas sellest võitu saada?

Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy
Sügisel on rannas paremgi kui suvel – rahvast on vähe, pehme päike ei kipu enam kõrvetama ja väga meeldiv on seal niisama mõnuleda. FOTO: Kristina Herodes
Sügisel on rannas paremgi kui suvel – rahvast on vähe, pehme päike ei kipu enam kõrvetama ja väga meeldiv on seal niisama mõnuleda. FOTO: Kristina Herodes Foto: Kristina Herodes

Sügismasenduse all kannatab suurem osa inimesi Eesrtis. Suve lahkumine on paratamatu. Sügisene kurvastamine ei ole – selle vastu leidub rohtu.

«Ei, ma ei taha kuskile tulla – mul on sügismelanhoolia...»

Kui sina oled see, kes nii tunneb, siis pole sa ainus. Meie laiuskraadil on inimesi, keda kimbutab sügismasendus, väga palju. Suvest on väsimus, sooja kadumisest ahastust, algavast tõsisest ajast stress, külma ees hirm. Aga mis siis viga on?

Otseselt nagu põhjust polegi! Ometi aga on energia läinud ja tuju ämbri põhjast eriti kõrgemale ei kerki.

Õnneks on see olukord muudetav. On hulk kavalaid nippe, mis mitte ainult ei kergita tuju tagasi suvisele rõõmulainele, vaid laevad meid pikaks ajaks positiivsusvitamiinidega, mis aitavad kevadeni optimismi ja tervist säilitada.

Suhtlemine laeb

Paljudel meil istub kuklas kuri politseinik, kes sisendab: «Kui sa pole heas tujus, siis ära parem inimeste sekka mine!» See on ahistav ja rusuv mõte, mis tühistab meie õiguse olla inimene – kõik tujud on tegelikult lubatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles