Alaealised põhjendasid aktusepäeva viinavõttu julguse puuduse ja teineteise taasnägemisega (4)

Brita-Maria Alas
, ajakirjanik
Copy
Mupo ametnikud
Mupo ametnikud Foto: Mupo

Munitsipaalpolitsei patrull avastas esimesel koolipäeval ühest Tallinna pargist kamba 14–15-aastaseid noori, kes põhjendasid viinavõttu ebakindlusega uue kooliaasta eel ja ühtlasi teineteise taasnägemise tähistamisega.

Esimesel koolipäeval olid korrakaitsjad väljas koolide juures asuvatel keerulisematel ristmikel ja ülekäiguradadel. Mupo piirkondlikud inspektorid olid valdavalt väljas oma linnaosade koolide juures. Kokku valvas koolijütside turvalisust 19 mupo inspektorit üheksas erinevas kohas Nõmmel, Hiiul, Haaberstis, Põhja-Tallinnas, Kesklinnas ja Lasnamäel.

Mupo teatel laabus üldjuhul kõik hästi ja lastes oli märgata rõõmu ning elevust. Mupo menetluse ja piirkonnatöö osakonna juhataja Triin Uudeväli nentis muu hulgas, et ohtlikuks kohaks koolilastele on Nõmme gümnaasiumi ülekäik. «Üks lillesülemiga koju tõtanud õpetaja kinnitas sama ning ütles, et õnneks pole seal ühtki rasket õnnetust koolilastega juhtunud. Aga see ülekäik tuleks kindlasti üle vaadata ja tema asukoht turvalisemasse kohta maha märkida,» sõnas ta. 

Küll aga avastasid inspektorid ka ebameeldiva üllatuse, kui avastasid ühe linnaosa pargist seltskonna 14–15-aastaseid noori, kes lillekimbud käes, viinapudelit käest kätte andsid ja sealt julgust võtsid. «Noored olid enda arvates hea peidukoha leidnud. Nad leidsid, et enne aktusele minekut tuleb pärast väga pikka viirusest tulenevat eemalolekut koolimajast julgust võtta, samuti oli sõprade nägemine neile nii rõõmsaks sündmuseks, et seda tuli tähistada,» rääkis Uudeväli. Lisaks konfiskeerisid mupo inspektorid täna, 2. septembri hommikul ühelt kooli tõttavalt alaealiselt noormehelt ära e-sigareti.

Nüüd tuleb noortel oma tegude eest korrakaitsjatele ning emale-isale selgitusi jagada.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles