Eestisse asunud Babtšenko tunneb end Remarque‘i tegelasena

Teet Korsten
, ajakirjanik
Copy
Arkadi Babtšenko ei mõelnud varem sellele, et võiks elada veel kuskil mujal kui Venemaa, aga praegu on ta isegi tänulik, et kodust välja aeti. Nii sai ta n-ö Venemaa getost välja.
 
Arkadi Babtšenko ei mõelnud varem sellele, et võiks elada veel kuskil mujal kui Venemaa, aga praegu on ta isegi tänulik, et kodust välja aeti. Nii sai ta n-ö Venemaa getost välja.  Foto: Eero Vabamägi

Suve lõpust asub Eestis kirjanik ja ajakirjanik Arkadi Babtšenko, kes pälvis ülemaailmse tuntuse 2018. aasta mai lõpus, kui teatati, et äge Putini Vene kriitik on Kiievis tapetud. Mõni aeg hiljem teatas Ukraina julgeolekuteenistus aga, et tegu oli erioperatsiooniga – eesmärgiks paljastada Venemaalt mahitatud palgamõrvarite ahel. Rääkisime Babtšenkoga lisaks mainitud erioperatsioonile fašismist, vabadusest, propagandast ja paljust muust.

Esmalt nähti teid presidendi 20. augusti vastuvõtul Kadrioru roosiaias ja nüüd on hea uudis, et olete asunud Eestisse elama.

Ei, ma elan Saint Kittsi ja Nevise saartel (261 km² suurune riik Väikeste Antillide saarestikus, mis koosneb kahest Kariibi mere saarest). Lihtsalt lendasin korraks siia, sest president kutsus mind. (Muigab.) Andsin allkirja, et ei avalikusta, kus ja kuidas elan. Seda on mul seni keelatud teha.

Kes keelab?

No mitte keelatud, aga soovitati tungivalt seda mitte levitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles