Siseminister ei nõua üleüldist vaktsineerimist

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kaitseväe juhataja kavatseb sõdurid kaitsepookima kupatada nagu üks mees.
Kaitseväe juhataja kavatseb sõdurid kaitsepookima kupatada nagu üks mees. Foto: Sander Ilvest

Siseminister Kristian Jaani (KE) selgituse järgi on politsei- ja piirivalveametis (PPA) töötajate vaktsineerimine alati vabatahtlik olnud, kuid peatselt valmivast riskianalüüsist selgub, milliste ametikohtade töötajatelt eeldatakse vaktsineeritust. Kui inimene on mingil põhjusel kaitsepookimise vastu, siis Jaani sõnul peab tööandja pakkuma talle kohta, millel saab töötada vaktsineerimata.

Kaitseministeeriumi kantsler Kusti Salm ütles teisipäeval ajakirjanikele, et kaitseministeeriumi valitsemisala inimestest on vaktsineeritud üle 91 protsendi. Tema sõnul plaanib kaitsevägi jõuda vaktsineerimisnäitajaga võimalikult saja protsendi lähedale.

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Herem sõnas, et praegu on kaitseväes vaktsineerimata umbes 400 inimest. Neist osa pole veel jõudnud vaktsineerida, osa on puhkusel, osa lapsehoolduspuhkusel ning mõni on vaktsineerimise vastu. Kes pole 13. septembriks tõendit esitanud, saab kaitseväe juhataja sõnul esmalt hoiatuse. «Siis vaatame edasi,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles