Noortaluniku toetust taotles 144 ettevõtjat 5,7 miljoni ulatuses

BNS
Copy
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

1. septembril lõppenud Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) noortaluniku toetusvooru esitas taotluse 144 ettevõtjat, kes küsisid kokku üle 5,7 miljoni euro toetust. Eelarves on toetuseks ette nähtud 4 miljonit eurot.

PRIA arengutoetuste osakonna teenuste juhi Katrin Märssi sõnul esitati toimunud voorus ligi kümme protsenti rohkem taotlusi kui eelmisel aastal.

Toetust said taotleda kuni 40-aastased noored põllumajandusettevõtjad, kes alustavad põllumajandusliku tegevusega või kes võtavad üle vanema või vanavanema toimiva põllumajandusettevõtte. Maksimaalne toetussumma oli taotleja kohta kuni 40 000 eurot.

Kõige rohkem taotlejaid oli Tartumaalt, kus toetust taotles 25 noortalunikku. Järgnesid Võrumaa ja Saaremaa, vastavalt 14 ja 13 taotlusega. Populaarseteks tegevusvaldkondadeks olid mesindus ning teravilja- ja köögiviljakasvatus.

PRIA hindamiskomisjon moodustab hindamiskriteeriumide alusel paremusjärjestuse ning toetused määratakse neile nõuetekohastele taotlustele, mille rahuldamiseks eelarvet jätkub.

Otsused toetuse määramise või mittemääramise kohta kinnitab PRIA hiljemalt 24. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles