Nädala retseptid Jah, ka seentest saab pestot!

Britt Rosen
Copy
Seenepirukas peekoni ja sibulaga, põhjaks kartuliga muretainas. FOTO: Liis Treimann
Seenepirukas peekoni ja sibulaga, põhjaks kartuliga muretainas. FOTO: Liis Treimann Foto: Liis Treimann

KÜLLUSLIK SEENESAAK. Seeni tassitakse tänavu metsast koju ämbritega. Milline seeneseiklus köögis ette võtta, kui vanadest sissetöötatud soosikutest saab küll? Profi- ja hobikokad jagavad lahkelt oma lemmikretsepte.

Moonika Lauba köögis lähevad esimesed metsaseened tavaliselt kastmesse, värske kartuli kaaslaseks. Kõige maitsvamaks peab ta seejuures segaseenekastet, meenutades, et seda tehti ka tema lapsepõlvekodus ja et sinna kõrvale haugati veel praetud soolaliha. Hiljem tulevad pilvikušnitslid, risotod ja (plaadi)pirukad.

Pille Petersoo teeb suvistest kukeseentest esmalt mitu korda kõige tavalisemat kukeseenekastet ja siis mõned pirukad. Kui sellest isu täis, hakkab muid retsepte vaatama. Kümmekond aastat tagasi avastas ta soomlaste Kotiliesi-ajakirjast ühe toreda seenepesto retsepti.

Inga Paenurm tunnistab, et on lausa seenehull ja tema peres ei möödu ükski jõulupüha ilma sügisel marineeritud seenteta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles