ELU KOOS KUNSTIGA Kunstiõpetaja Mare Olev: «Suhtlen lastega nagu täiskasvanutega»

Copy
Paide kunstikooli õpetaja Mare Olev ja tema õpilaste maalitud Hollywoodi superstaarid.
Paide kunstikooli õpetaja Mare Olev ja tema õpilaste maalitud Hollywoodi superstaarid. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kohtume legendaarse Paide kunstiõpetaja Mariga tema suvekodus Viraksaares. Kui olen auto seisma pannud, uudistab ta esimese asjana, kas olen palju muutunud. «Ei, ikka sama nägu», rõõmustab ta. Arutame, et kui oled juhendanud elu jooksul sadu lapsi autoportreesid joonistama, siis ilmselt sööbivadki nende näojooned enam mällu kui nimed.

Mare Olev, õpilastele ja kolleegidele Mari, on olnud Paides laste, noorte ja täiskasvanute kunstiõpetaja üle 30 aasta, tegutsedes organisatsioonis, mis on kandnud aja jooksul selliseid nimetusi nagu Paide pioneerimaja, Järvamaa huvikeskus ning 2019. aastast Paide kunstikool. Lisaks on ta töötanud näiteks teatrikunstnikuna Paide kultuurimajas ning plakatikunstnikuna kinos Aurora, saavutanud auhinnalisi kohti ning võitnud riiklikke preemiaid. Ühesõnaga, tõeline Paide kunstihing.

Mari on olnud ka siinkirjutaja õpetaja, kelle juures kunstiringis sai käidud algklassidest kuni keskkooli lõpuni, mis langeb suuremas osas 1990ndatesse. See ajajärk ühes Kesk-Eesti väikelinnas polnud noortele just eriliseks hüppelauaks. Samas ahvatles tollane maailm vähem ja seetõttu oldi rohkem hõivatud ennast arendavate tegevustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles