USA sõjalaev Arleigh Burke saabub Tallinnasse

BNS
Copy
Arleigh Burke klassi laev.
Arleigh Burke klassi laev. Foto: Kaleb Sarten / U.S. Navy / ZUMA Wire / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Laupäeval külastab Tallinna USA mereväe hävitaja Arleigh Burke.

Tallinna külastav Arleigh Burke on oma esimeses USA 6. laevastiku eelpaigutatud merevägede Euroopa vastutusala patrullis, edastas USA saakond Eestis. USA 6. laevastik, mille peakorter asub Napolis, Itaalias, viib läbi laiaulatuslikke ühis- ja mereväeoperatsioone, sageli koos liitlaste ja ametkondadevaheliste partneritega.

«Tervitame soojalt USS Arleigh Burke'i visiiti Eestisse. See on ilmne näide USA julgeolekukohustuse täitmisest Eesti ja NATO ees ning saadab selge sõnumi meie ühisest valmisolekust seista vastu kõikidele väljakutsetele maailmas. Kaitsekoostöö on ja jääb üheks olulisemaks osaks Ameerika Ühendriikide ja Eesti suhetes,» ütles USA saatkonna ajutine asjur Brian Roraff.

Laeva kohalolek Läänemerel näitab USA mereväe jätkuvat pühendumist Euroopa piirkonna kollektiivsele kaitsele ning tugevdab sidet Ameerika Ühendriikide ja Eesti vahel, teatas saatkond.

«Meile on au veeta oma kolme aasta esimene sadamakülastus suurepärases Tallinnas,» ütles Arleigh Burke’i komandör, kommodoor Patrick Chapman: «Läänemeri on pikka aega olnud Euroopa tegutsemisalal julgeolekule strateegilise tähtsusega ning meil on hea meel, et saame oma oskusi lihvida koos tugevate liitlastega Eestis.»

Arleigh Burke on esimene USA mereväe laev, mis külastab Tallinna pärast Mount Whitney visiiti 2019. aasta juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles